Livet som pårørende

Lungekræft rammer ikke kun den syge. Kræften rammer hele familien. Og det kan være svært at være en del af den kræftramtes familie. For som pårørende kan du føle lige så meget angst som den kræftramte selv. Og du kan have lige så meget brug for hjælp og støtte til at bearbejde de følelser, som sygdommen udløser.

Normalt at komme alle følelserne igennem

De fleste pårørende oplever et virvar af følelser. Nogle dage kan alt synes uoverskueligt, og man er bange for, hvad der vil ske med den kræftramte. Andre dage er modet vendt tilbage, og man tror på, at det nok skal gå. Endnu andre dage føler man sig ensom, fordi det kan være svært at udtrykke sin angst og uro over for andre, der måske også er bange og kede af det.

Læs om, hvad lungekræft er

Viden giver dig styr på tankerne

Uanset hvilken dag du har i dag, hjælper det for de fleste at læse om lungekræft og behandlingsmulighederne. Du kan nemlig lettere overskue situationen, hvis du er velinformeret. Og jo mere, du har styr på situationen, jo bedre kan du støtte den kræftramte.

Læs om behandling af lungekræft

Se film med patient og pårørende

Mød Knud og Lisbeth, der har haft lungekræft tæt inde på livet. Knud fik lungekræft, og det ændrede livet for dem begge.

Filmen er udarbejdet af Patientforeningen Lungekræft i samarbejde med Bristol-Myers Squibb og Luce.


Læs en mandlig pårørendes historie om, da hans kone fik lungekræft.
Download vores patienthåndbog og læs historien under Pårørende, side 55